Wat is Wires-X

Wat is Wires-X?

Wires (Draden) (Wide-dekking Internet Repeater Enhancement System) is een Internet communicatiesysteem dat het bereik van de amateur radio communicatie uitbreidt. Voor WIRES-X, is een amateur knooppunt station aan te sluiten op het internet. Het word gebruikt als een access point en verbindt de draadloze communicatie met het internet. Station gebruikers kunnen communiceren met andere amateur-stations over de hele wereld met behulp van een knooppunt binnen het radiogolf bereik.

WIRES-X ondersteunt C4FM. De digitale duidelijke en heldere voice-technologie zorgt voor een hoge geluidskwaliteit. Door het herhalen van C4FM digitale gegevens zoals het is via het internet, kunnen gebruikers genieten van duidelijke stem communicatie, zelfs als ze duizenden mijlen afstand van elkaar.
Gebruik makend van de digitale communicatie door middel van de wires-X bediening is eenvoudig, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.
De mogelijkheden van de nieuwe functies en spraakcommunicatie bieden mogelijkheden om te genieten van een nieuwe technologie.

WIRES-X maakt automatisch verbinding met nodes en kamers via het internet.
Informatie over de knooppunten en de kamers wordt uitgewisseld via C4FM Digital signalering. Alles wat je hoeft te doen is op de PTT drukken en begin te praten.
Eenvoudig zoeken naar nieuwe knooppunten en kamers, en initiëren van communicatie prompt wanneer u een ID die uw interesse vangt vinden.

Ook kunnen actieve knooppunten en kamers worden doorzocht in real-time, en bekeken worden op het scherm van uw zendontvanger (C4FM) Op het display wordt een lijst getoond op basis van het aantal zenders die momenteel zijn aangesloten op de kamer. Op deze manier kunt u snel met andere actieve stations communiceren. De ID werkt een beetje zoals de naam van een persoon. Gemakkelijk te begrijpen, betekenisvolle namen, unieke namen, memorabele namen … alles is mogelijk en kan worden gebruikt in een gerichte zoekactie..

Nieuwsbulletins (berichten, foto’s, voice memo’s) kunnen vrij worden geüpload naar nodes en kamers. Andere gebruikers kunnen de opgeslagen nieuws informatie downloaden. Bijvoorbeeld, delen verkeersinformatie of andere lokale informatie, of het verzenden van een momentopname, evenals een groot aantal andere toepassingen. Het maakt niet uit of iemand in de buurt is of in een land ver weg. WIRES-X biedt een manier om de barrières van afstand, tijd, of zelfs de taal te overwinnen. Welkom in een wereld van voorheen ongekende mogelijkheden voor het verbinden en communiceren door middel van Amateur Radio en internet.

Zoek om een verbinding te maken met een lokaal knooppunt kan heel eenvoudige met de knop touch. Het systeem verkrijgt automatisch stations informatie en de instellingen van de gewenste frequentie en digitale code parameters. Overal waar er een WIRES-X knooppunt station staat is bereikbaar met de Amateur radio, ingewikkelde verbindingsstappen zijn niet meer nodig.
Node station ID, naam van de stad, evenals de afstand en peiling worden aangegeven op het display van de zender, en kan worden gecontroleerd in een oogopslag. *
Nu kunt u wereldwijd communiceren met gemak en vertrouwen.
(* Alleen als gepubliceerd door het knooppunt station)

Uiteraard ondersteund WIRES-X ook de traditionele analoge FM-gebruikers. Niet alleen kunnen de analoge FM stations een QSO met elkaar maken ,maar door wires-x staat eveneens de mogelijkheid open om met C4FM digitale stations te communiceren.
Wires-x is een FM vriendelijk digitale en analoge oplossing.

Fusion Nederlands
Wiresx map: Wires-x kaart